Välkommen!

 

Stall Löfvstagården är ett familjeföretag som har bedrivit kvalitetsavel av gångartshästar (SWB) i mindre skala sedan 2004.

Vi finns i Alunda, en liten ort ca 5 mil norr om Arlanda och 3,5 mil öster om Uppsala.

Här presenteras våra hästar/uppfödningar.

Vårt avelsmål är en sund dressyrhäst av modern typ med gångarter och stam av

högsta klass.

Våra föl hanteras från dag ett vilket skapar trygga individer med stort förtroende för människan.

Kontakta oss gärna för mer information!

 

 

 

Föl 2017

Karixma e. Dancier Till salu!

 

Reflex e. Skovens Rafael Såld

 

 

Föl 2016:

Deoxini e. Deodoro Såld!

 

 Tuxedo e. Total Hope Såld!

 

 Föl 2015:

Zonyx e. Zaladin MI Såld!

 

Föl 2014:

Lexington e. Luxus CML Såld!

 

 

Karexa e. BH Zack Såld!

 

 

 

 

 

 

   Zavannah & Zuxess

 

 

 

 Följ oss på Facebook!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Antal besökare:

Totalt: [counter]

 Dextra

 

Nytt:

 

181001 I mitten på juni nedkom Dubonnet med ett underbart stoföl e. Vitalis som fått namnet Dextra. Vi är mycket nöjda med henne och hon känns som en "keeper".

Tråkigt nog blev inget sto dräktigt, så inga föl väntas till nästa år.

 

 

180512 Om vi börjar med de tråkiga nyheterna så är det att Bellona tyvärr inte finns mer.. Hon gjorde illa ett bakknä i vintras när hon brallade i hagen och då hon hade mycket ont och det inte blev någon förbättring, så togs det tunga beslutet att hon fick somna in. Väldigt saknad, men hon lever vidare i sina fina avkommor.<3

Bellona & Lexington

 

Jakten på ett nytt avelssto har pågått en längre tid och till slut så hittades äntligen danskan Daisy! I början av april anlände hon till gården - vacker, härlig stam och med underbart temperament så är vi otroligt nöjda med nyförvärvet (och ja, det blev visst en stor fux-igen;)).

Om ca en månad är det dags för årets enda föl; Dubonnet väntar Vitalis-bebis och vi längtar!

 

180121 God fortsättning! Nästan en månad in i nya året och allt rullar på i ganska sakta mak, sådär som det brukar vid den här tiden. Lite av vad som hänt;

Karamells dotter Amazon e. Ampère blev 3a i Rikssto under Breeders och 5a totalt, helt fantastiskt roligt!

Bellona som var dräktig med Formalin, var tyvärr tom vid 90 dygns-kollen...

Reflex åkte till sitt nya hem i Danmark i slutet på november. Resan gick bra och han mår utmärkt enligt utsago. Här kan man kika in om man vill veta mer om var han hamnat.

Zavannah är hemma igen efter att ha varit extra-mamma i drygt ett halvår åt Colombo. Hoppas verkligen på att hon kanske kan få egen bebis igen nästa år.<3 Stolta och glada är vi också att hon i år blir A-premierad tack vare sin fina nedärvning och duktiga avkommor!

I övrigt så går hingst-funderingarna på högvarv (som vanligt)!

 

171028 Årets tredje och sista föl, ett hett efterlängtat helsyskon till Zonyx, klarade sig tyvärr inte... Zavannah fölade några veckor för tidigt och fölet låg dessutom med bakhovarna först. Fölningen var mycket kämpig och Zavannah blev väldigt medtagen. Skönt nog så återhämtade hon sig efter några dygn och för att hjälpa i hennes läkning (och för att hon är en helt underbar mor) så fick hon åka iväg för att bli amma åt ett moderlöst hingstföl. Allt gick superbra och hon tog sig an honom som sin egen, så sedan juni har hon bott utanför Örebro och kommer hem senare i vinter igen.

Zavannah & fostersonen Colombo <3

 

Betäckningssäsongen blev åven det en ganska kämpig historia.. Till slut blev det i alla fall två av fyra ston som blev dräktiga.

Dubonnet är dräktig med Vitalis, bf 16/6.

Bellona är dräktig med Formalin, bf 3/7.

Reflex är tingad och kommer att åka till sitt nya hem i Danmark nu i november.

 

170511 Föl nr 2 har anlänt! I måndags förmiddag, under lite dramatiska omständigheter, ville Karamells stoföl komma till världen. Kl 11 på dygn 346 mitt i hagel och storm började fölningen ute i hagen, men som tur var hann vi in i boxen innan hon var helt ute. Stammen är Dancier-Krack C.

Nu väntar vi på Zavannah, som egentligen har 3 veckor kvar, men verkar fölsugen med vit mjölk redan nu.

I söndags 7/5 var det treårstest där vi hade anknytning till två deltagare. Kayennes dotter Karexa (e. BH Zack) mätte 181 cm och därmed drogs poängen ner rejält pga det och hon fick 44 poäng. Desto bättre gick det för Karamells dotter Amazon (e. Ampére) som skrapade ihop hela 51 poäng och kval ner till Breeders i höst!

 

 

 

Karamell har gått full tid idag, men är inte riktigt färdig än. Hoppas på att hon kanske blir inspirerad av nytillskottet på gården.

 

 

 Nyhetsarkiv